Sushitotaal.nl, de webshop voor alle sushibenodigdheden

Recept voor Futomaki Sushi

Futomaki sushi (dikke sushirol) is een dikke sushirolwaarbij  een heel vel nori (zeewier) wordt gebruikt.

Op het vel nori komt een laagje sushirijst, vaak met azijn speciaal voor sushirijst. Op de sushirijst kan een beetje wasabi worden gesmeerd afhankelijk van de bereider.

Allerlei vullingen zijn mogelijk, van vis, tot groenten, omelet of combinaties daarvan. Zo is er de California roll, met een vulling van komkommer, krab of garnaal en avocado. Dit is waarschijnlijk de meest bekende Futomaki, maar vele, vele combinaties zijn mogelijk zoals je kunt zien bij de recepten op deze website.

Het oprollen gebeurt met het bamboematje. Er zijn verschillende technieken voor het oprollen, waarbij de sushi er decoratief uit komt te zien. 

Maak de sushi niet te vroeg van tevoren. De rijst zet uit waardoor het zeewier kan scheuren. Het liefst moet de futomaki direct gegeten worden, maar in aliminiumfolie kunt je het ongeveer een half uur mooi houden.

Zie ook de pagina met het overzicht van alle sushi recepten om zelf sushi te maken!

Recept voor Futomaki Sushi

Bereidingswijze Futomaki Sushi

Uitleg van dit recept komt binnenkort op de site.

Video bij dit recept