Sushitotaal.nl, de webshop voor alle sushibenodigdheden

Recept voor Hosomaki Sushi

Hosumaki Sushi (dunne sushirol) is de kleine variant van de Futomaki Sushi. Bij de Hosumaki wordt een half vel nori (zeewier) gebruikt. Deze wordt gevolgens belegd met wat sushirijst eventueel met azijn speciaal voor sushirijst. Dan komt er op de rijst een laagje met vis of groente. Bekende rolletjes zijn met tonijn, zalm of komkommer maar allerlei variaties zijn mogelijk.

Door het kleine formaat van deze vorm van sushi, wordt hosumaki vaak gegeten als lunch of als ‘borrelhapje’ geserveerd. Let erop dat je niet teveel rijst op de nori legt, de rol kan daardoor te dik worden en scheuren.

Maak de sushi niet te vroeg van tevoren. De rijst zet uit waardoor het zeewier kan scheuren. Het liefst moet de hosumaki direct gegeten worden, maar in aliminiumfolie kunt je het ongeveer een half uur mooi houden.

Zie ook de pagina met het overzicht van alle sushi recepten om zelf sushi te maken!

Recept voor Hosomaki Sushi

Bereidingswijze Hosomaki Sushi

Het recept voor dit gerecht volgt binnenkort!

Video bij dit recept