Sushitotaal.nl, de webshop voor alle sushibenodigdheden

Recept voor Uramaki Sushi

Uramaki sushi (binnestebuiten sushirol) is een sushirol die zo is opgerold, dat de rijst aan de buitenkant zit. De vis of groente zitten in het midden en daartussen de nori (zeewier). Vaak wordt de buitenkant van de uramaki gegarneerd met kuit, of sesamzaad.

Doordat de rol binnestebuiten moet komen, leg op het bamboematje eerst een stukje plastic, dan de rijst, dan de nori en dan de vullig. Ook bij deze sushivorm kan de vulling uit vanalles bestaan.

Deze vorm van sushi is ook het lekkerst om meteen na bereiden op te eten maar kan eventueel wat eerder gemaakt worden. De nori kan niet breken door het uitzetten van de rijst en blijft daardoor mooi. Als de rijst te droog wordt, valt de buitenkant echter uit elkaar. Werk daarom met goede sushirijst.

Zie ook de pagina met het overzicht van alle sushi recepten om zelf sushi te maken!

Recept voor Uramaki Sushi

Bereidingswijze Uramaki Sushi

Uitleg van dit recept komt binnenkort op de site.

Video bij dit recept