Sushitotaal.nl, de webshop voor alle sushibenodigdheden

Etiquetten

Sushi kan als lunch en als diner genuttigd worden. Sake, een Japanse rijstwijn die warm gedronken wordt, wordt gedronken voor de maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt vooral thee gedronken, met name groene thee.

Sushi is meteen na het maken het lekkerst. Het is daarom handig om alle ingredienten alvast voor te bereiden en de werkelijke sushi als allerlaatst te maken. 

Bij de sushi wordt altijd gember, wasabi en sojasaus geserveerd.

Bij het serveren van de sushi is ook het uiterlijk  belangrijk. Sushi ziet er al mooi uit en door het artistiek op het bord te leggen, komt de sushi nog beter uit. Leg nooit teveel sushi op een bord. Op een bord voor een persoon horen ongeveer vier stukken sushi.

Voor het diner kunt u een grotere variatie aan sushi maken die u op een groter bord kan leggen. Het is echter wel gebruikelijk om iedere persoon eigen bakjes te geven met wasabi en sojasaus en voor eventuele andere dipsausen.